De enorme schommelingen van Bitcoin geven een pauze aan CFO’s die reserve-investeringen overwegen:

:

 

De Chief Financial Officers (CFO) van Wall Street zijn meer op hun hoede om bedrijfsfondsen in bitcoin te stoppen na de prijsdaling van 30% van vorige week, meldt Bloomberg.

 

Beursgenoteerde bedrijven zoals MicroStrategy en Square Inc. hebben in 2020 miljoenen dollars aan kasreserves van het bedrijf in bitcoin geïnvesteerd. Andere bedrijven volgden, waaronder verzekeringsreuzen Ruffers en MassMutual.

 

 

Maar gezien de terugkeer van de beruchte prijsvolatiliteit van bitcoin – die de prijs van de grootste cryptocurrency duizenden zag dalen tot onder de piek van $ 41.900 in januari – kan de aantrekkingskracht van die strategie zijn afgenomen, aldus bedrijfsleiders waarmee Bloomberg sprak. Bitcoin heeft sindsdien een deel van die verliezen hersteld en handelt nu in handen voor $ 35.700, volgens de CoinDesk 20. Crypto kopen welke soort?

 

Ernstige schommelingen verminderen de aantrekkelijkheid van de leidende cryptocurrency, omdat de kasreserves van bedrijven voornamelijk regenachtige dagfondsen zijn voor het handhaven van kernactiviteiten tijdens onverwachte neerwaartse beurten.

 

“Het zou een rode vlag zijn voor investeerders als een bedrijf financiële activa zou kopen voor speculatiedoeleinden die geen verband houden met hun kernactiviteiten”, zei Michael O’Rourke, chief market strateeg bij JonesTrading. Chainlink verwachting is hoog.

 

Robert Willens, adjunct-professor aan de Columbia Business School, vertelde Bloomberg dat investeren in bitcoin met die fondsen een risico inhoudt dat CFO’s na de prijsactie van vorige week misschien niet willen slikken.

 

“Is het een slimme strategie? Het zou kunnen. Maar als dat niet zo is, zou het natuurlijk iets worden dat het bestaan ​​van een bedrijf zou kunnen bedreigen, ” zei Willens.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *